Tips voor het zoeken naar een stage

Door JongSelect, Thursday 9 January 2020 11:55

Het nieuwe jaar is kraakvers, het tweede semester van het schooljaar heeft zich aangediend. Voor veel studenten betekent dit: op zoek naar een stageplek! Want in februari beginnen vaak de (afstudeer) stages voor de laatste helft van het schooljaar.
Het vinden van een geschikte stageplek kan soms een behoorlijke kluif zijn. Je ziet door de bomen het bos niet meer, alles lijkt net niet bij jou te passen of de concurrentie is je nét voor. De volgende tips kunnen je helpen bij je zoektocht:

Begin op tijd

“Geen haast, genoeg tijd! Eerst nog even de feestdagen afwachten en dan heb ik nog tijd zat om een geschikte plek te vinden”. Het zijn gedachten die een groot deel van de studenten door hun hoofd hebben laten schieten. Maar dan zijn de feestdagen voorbij, en het nieuwe semester dient zich aan: maar nog geen stageplek. Wanneer je niet op tijd op zoek gaat kan het zijn dat alle stageplekken al bezet zijn door je medestudenten. En ook het sollicitatieproces vergt aardig wat tijd. Begin daarom op tijd met het zoeken naar een stage zodat je op tijd kan beginnen en geen studievertraging hoeft op te lopen.

Vul je profiel

Als je een account aanmaakt op ons platform JongSelect, heb je meteen inzicht in alle aangeboden stageplekken. Dat is fijn, maar helemaal top is als de perfecte werkgever jou zélf vindt. Zorg er daarom voor dat je profiel goed gevuld is. Geef je wensen aan: waar ben je naar op zoek? In welke richting wil je een stage vinden? Welke werkervaring en kwaliteiten breng je mee? Op het moment dat jouw profiel goed gevuld is maak je een goede indruk op je potentiële stagewerkgevers. Daarnaast kunnen ze op basis van zoektermen jou weer beter vinden. Win-win!

Curriculum Vitae en LinkedIn

Net zo belangrijk als een goed profiel, is een netjes en onderhouden curriculum vitae. Je CV is vaak je eerste contactmoment met een bedrijf dus het is belangrijk een goede eerste indruk neer te zetten. Recruiters lezen vaak een CV door in minder dan 30 seconden dus het moet staan als een huis.
Net zo belangrijk anno 2020 is het LinkedIn profiel. Zorg dat je goed bekend staat op het wereldwijde web en dat je vindbaar bent. Vermeld correcte informatie en hou het beknopt. Vermeld ook je LinkedIn profiel in je JongSelect-account.

Nog geen stage gevonden?

Bij Jongselect geven we je graag persoonlijke aandacht, en willen we samen met jou op zoek naar een uitdagende stageplek met kansen. Wij matchen met je mee! Maak daarom meteen een account aan en wij gaan samen met jou op zoek.

Benieuwd welke stageplekken we al hebben liggen? Hieronder vind je een kort overzicht van enkele stageplekken die wij op dit moment in ons platform aanbieden:
Stage Social Media Marketing
Stage DTP/Vormgever
Stage Finance: Controlling
Stage Sales Retail

Benieuwd naar ons totale aanbod? Log dan meteen in! De stages worden wekelijks geüpdatet.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 450__450-300x300.png


Esther Zandberg- Marketing & Communicatie
e.zandberg@jongselect.nl – 06 23 66 26 22

JongSelect maakt gebruik van cookies. Lees meer over ons privacybeleid